Statische sportkleding oplossing met 9 makkelijke tips

Statische sportkleding oplossing met 9 makkelijke tips

We hebben er allemaal wel eens last van en hoe kom je er nou eigenlijk van af – statische sportkleding? Kijk hier beneden naar 9 makkelijke tips om het statische uit je sportkleding te krijgen.

Door het gebrek aan vochtigheid en frictie ontstaan er kleine elektrische ladingen in je sportkleding (en haar) wat kan uitlopen in het knetteren van je sportkleding als je wilt passen of kleine schokken bij het in aanraking komen van iemand. Je hebt misschien wel gemerkt dat je in de zomer minder last hebt van statische sportkleding dan in de winter, dat komt allemaal doordat het in winter een stuk droger is door het gebruik van bijv. verwarming. Hierdoor bouwt de elektrische lading sneller op. Buiten het gebrek aan vochtigheid zijn er ook een aantal materialen die sneller een elektrische lading oplaad; polyamide, acryl en wol.

Nu de aanleiding geconstateerd is wil Berkelstream je 9 makkelijke en handige oplossingen geven om jou te verlossen van je statische sportkleding.

1. Kledinghanger van metaal

Net voor je je sportkleding aantrekt, haal je een kledinghanger van ijzerdraad door de binnenkant van het kledingstuk waardoor de statische elektriciteit weggaat. Heb je toevallig geen kledinghanger van metaal in huis? Geen probleem. Je kan natuurlijk deze truc ook doen met een ander voorwerp gemaakt van metaal.

Een ijzeren kledinghanger.

2. Veiligheidsspeld in je Statische sportkleding

Stop een ijzeren veiligheidsspeld in de naad of in de zak van je sportkleding. Het ijzer zorgt ervoor dat je geen schok krijgt wanneer je in aanraking komt met iets dat geleidt. Makkelijk en niemand die het ziet!

3. Trek andere schoenen aan

Draag je toevallig graag leren schoenen (Het liefst een leren zool)? Koop dan vooral nog een paar! Het dragen van die leren schoenen zorgt ervoor dat je gegrond blijft, terwijl een rubberen zool de elektrische lading juist oplaad.

4. Wassen

Wil jij dat je sportkleding ontlaadt? Voeg dan tijden de wasbeurt een beetje zijn of een kleine bal zilverfolie toe. PAS OP; gebruik geen azijn in combinatie met bleekmiddel, hierdoor kan een zeer gevaarlijk gas ontstaan en gebruik de zilverfolie bal nooit in de droger.

Het wassen van sportkleding.

5. Wasverzachter bij je Statische sportkleding

Naast het feit dat wasverzachter een fijne geur geeft aan je sportkleding en het heel zacht aanvoelt, zorgt de wasverzachter er ook nog eens voor dat je sportkleding ontlaadt.

6. Je statische sportkleding in de droger

De droger is een grote bron voor elektrische lading, het is daarom verstandiger om je sportkleding te laten drogen op een droogrek. Wil je toch nog je sportkleding in droger doen? Hier heb ik twee tips voor je om te voorkomen dat je sportkleding statisch uit droger komt:

  • Voeg drogerballen toe om je sportkleding zachter te maken zonder chemicaliën, daarnaast zorgen de drogerballen voor minder contact tussen de kledingstukken in de machine waardoor er minder statische elektriciteit kan ontstaan. Haal de sportkleding meteen uit de droger zodra deze klaar is.
  • Voeg voor de laatste 10 minuten van het drogen een vochtig washandje toe, dit zorgt ervoor dat de lucht minder droog is en kan de statische elektriciteit zicht niet opladen. Ook deze tip werkt het beste als je de sportkleding meteen uit de droger haalt zodra deze klaar is.

7. Haarlak

Haarlak zorgt niet alleen dat je haar urenlang in model blijft, maar het is ook een snelle doeltreffende oplossing voor je sportkleding te ontladen van statische elektriciteit. Draai het kledingstuk binnenstebuiten en houd de haarlaak zeker meer dan 30cm van je sportkleding af (zo komen er geen vlekken op je sportkleding).

Het sprayen van sportkleding.

8. Bodylotion

Bodylotion is lekker zacht voor je huid en voorkomt ook nog eens dat je sportkleding aan je huid vast blijven kleven. Voorkom dit heel gemakkelijk de je huid genoeg in te smeren met bodylotion.

9. Vriezer

Niks is vervelender dan statische sportkleding. Heb je een half uurtje de tijd? Leg het kledingstuk dan in de vriezer, het minimaliseert de statische elektriciteit in je sportkleding.

Back To Top